Friluft

Bruk ull, selv om det ikke er kaldt

Den holder deg varm, kvitter seg med dårlig lukt og beskytter deg mot UV-stråler. Ull er like bra sommer som vinter. 


Det er mange fordeler med å velge klær i merinoull om sommeren. I motsetning til syntetiske fibre er merinoull en aktiv fiber som reagerer på endringer i kroppstemperatur og holder deg varm når det er kaldt. Den føles derfor sval når det er varmt i været. I tillegg til å regulere kroppstemperatur, har ull også en naturlig barriere mot UV-stråler, er naturlig lukthemmende og puster og transporterer svette bort fra kroppen.  


Egner seg godt til aktiv bruk 

Det blir fort mye å bære på når man skal på tur. Telt, sovepose, liggeunderlag og stormkjøkken veier mye og tar stor plass i sekken, og det er lurt å spare plass der man kan. Tar du med deg tynne ull-overdeler trenger du få skift. Du kan henge det til lufting på kvelden og bruke det på nytt dagen etter, uten at det lukter. 


Ullens gode egenskaper i kulde er mye omtalt, men det betyr ikke at ull er uegnet i varmere klima. Forskjellene på ullplagg som er beregnet på vinter- og sommerbruk er i hovedsak tykkelsen. Sommerull er tynnere og lettere enn vinterull, men likevel lunt.

Ull holder deg tørr

Mens bomullsplagg trekker til seg fukt, transporterer ull fukt bort fra kroppen.


Hvis du går på tur med sekk, vil kroppen avgi mye fukt. Fukten forsvinner ikke fra et plagg i bomull eller syntetisk materiale, men vil kjøle ned kroppen. Svettelukten vil også sitte i bommullplagg og syntetiske plagg helt til det blir vasket. Et ullplagg absorberer fukten mens det brukes og lukten fester seg ikke, hvis plagget luftes.


Ull er selvrensende. Henger du ullplaggene ut på natten vil fukt trenge inn i ullfibrene for så å fordampe når morgendisen forsvinner og solen står opp. 

Merinoull gir god passform

Merinoull er naturlig elastisk, og klær i merinoull holder godt på fasongen uten å få rynker. Merinoull er perfekt å kle seg i når man er aktiv på sommeren! Blir du gjennomsvett og hvis det frister lite å ta på klær som har vært neddynket i svette, kan du skylle dem opp. Ull tørker raskt over et bål og er også flammehemmende. Det betyr at de kan henge nærmere et bål enn plaggene i bomull og syntetiske stoffer uten å bli ødelagt av gnister. 


Grunnen til at ull har gode, isolerende og fukttransporterende egenskaper, er ullfiberets mange små tråder. Når alle de små trådene fletter seg sammen, dannes det luftlommer. Luftlommene gjør både at plaggene isolerer og puster bedre enn plagg i andre fiber.


Devold

Wool Mesh Ulltrøye Dame
  • Undertøy i 100 % merinoull
  • Temperaturregulerende nettingundertøy
  • Effektiv fukttransport ved høy intensitet
  • Optimal ventilerende og isolerende funksjon
  • Ekstra ventilering med nytt zipkonsept
  • Kan vaskes på 40 grader

Vis i nettbutikk
Les mer
Tilbake
Eksperttips
 
Løp

5 tips til utendørs intervalltrening

 
Løp
8 nyttige tips for deg som vil begynne å løpe
 
Studio
Styrketrening du kan gjøre hjemme
 
Løp
Styrketrening for løpere
 
God smak, god energi