Foto: Runtastic
Yoga

Foto: Runtastic

Gunstige yogaøvelser for deg som liker å løpe

8 enkle yogaøvelser som er perfekt for deg som liker å løpe


Mange av oss har kanskje opplevd spenninger i musklene og stivhet i rygg, knær, legger, ankler og hofter etter en løpetur. Dette oppstår både for nye og rutinerte løpere. Her kommer 8 yogaøvelser som både kan forbedre løpingen din, lindre og forhindre stivhet og stølhet. Disse øvelsene passer like godt før trening som etter trening, eller om du ønsker å gjøre de uavhengig av når du skal løpe. Det er viktig at du puster godt gjennom alle øvelsene. 


1: «Downward-facing dog» 

Denne øvelsen strekker godt på leggene og beina og er derfor fin for deg som løper mye. Stell deg med håndflatene og føttene ned med god avstand mellom hverandre. Ønsker du å strekke på et og et bein, kan du forsiktig bøye det ene beinet slik at du får strukket på det andre. Armene burde alltid være rette. 


2: Trekant/triangel posering

Denne øvelsen strekker på mange av musklene i kroppen. Den er super for de som pleier å løpe fordi den åpner opp lysken og hamstringen, og hjelper til på balansen ved at den styrker og strekker anklene. Sett beina dine litt lenger ut enn hoftelengde vendt rett frem og strekk ut armene til siden slik at du står som en stjerne. Strekk deg deretter til siden ned mot det ene benet ditt slik at hånden treffer foten, mens kroppen fortsatt er vendt fremover. Du kan se opp mot den armen som er vendt rett opp mot taket. Pass på at du har lik vekt på begge beina dine. 


3: Fremoverbøy 

Stell deg med beina parallelt med hoftene og bøy deg fremover langs kroppen. Legg vekten på beina dine slik at overkroppen kan "henge" nedover. Denne øvelsen hjelper med å løse opp hamstringen, da det er viktig for å unngå spenninger i blandt annet ryggen. 


4: Tre

I denne øvelsen er det viktig å tenke styrke og balanse. Løft det ene beinet ditt opp på låret slik at det former en trekant der foten er plassert rett over kneet, inntil låret. Deretter løfter du begge armene i været. Hvis du sliter med å holde balansen kan et triks være å finne et punkt foran deg som du fokuserer på. 


5: Liggende due 

Denne øvelsen er super for anspente hofter. Legg deg på ryggen med beina bøyd og legg det ene beinet over det andre. Ta så tak rundt det beinet som ikke ligger over det andre med hendene dine og hold det inntil brystet. Pass på at nakken og og skuldrene er avslappet gjennom øvelsen. 

6: Sommerfugl 

Sett deg ned i lotusstilling med knærne vendt utover. Dra føttene inn mot kroppen og pass på at du har rett rygg. 


7: «Childs pose»

Denne øvelsen er en hvileposisjon som forsiktig strekker på kroppen. Denne øvelsen kan gjøres når som helst og er super dersom du trenger en pause eller litt hvile. Sett deg på knærne og bøy kroppen fremover og strekk på armene foran deg. Hvil hodet ditt på matten. Hvis du ønsker å gi skuldrene dine en pause, kan du legge de på siden av kroppen. 


8: Lavt utfall 

Denne øvelsen er en super hofte "åpner" som strekker lysken og lårene godt. Sett det ene beinet ditt foran det andre med kneet mot matten/gulvet i 90 grader. Strekk armene opp i været. Det er helt lov å støtte seg opp mot en vegg dersom du syns det er vanskelig å holde balansen.
Tilbake
Eksperttips
 
Løp

5 tips til utendørs intervalltrening

 
Løp
8 nyttige tips for deg som vil begynne å løpe
 
Studio
Styrketrening du kan gjøre hjemme
 
Løp
Styrketrening for løpere
 
God smak, god energi