Wilson
Ballsport

Wilson

Nybegynnerguide til deg som vil begynne å spille tennis


Har du lyst til å spille tennis men ikke vet hvor du skal begynne? Her er en guide bestående av tips og triks som gjør deg klar for tennisbanen!


1: Få tak i riktig utstyr 

Tennis er umulig å spille uten en racket, baller og en bane. Derfor kan det være lurt å investere i utstyr som passer deg og ditt nivå. 

Racketer: 

Etter fylte 12 år skal du i hovedsak begynne å bruke en racket i full størrelse. Frem til det kan det være lurt å bruke en mindre racket tilpasset alderen og høyden din. Det er vktig å ta hensyn til at det som er anbefalt for din aldersgruppe (under 12 år) ikke alltid er det riktige, da faktorer som høyde og størrelse og spiller en viktig rolle i hvilken racket du burde velge. Det finnes mange ulike racketer å velge mellom, med ulike materialer og ulik prisklasse. Det kan være greit å starte med en som ikke er så dyr og som er tilpasset nybegynnere. Finner du ut at dette er noe du liker å holde på med og ønsker å bli en bedre spiller, kan det hende at det lønner seg og investere i en litt dyrere "perfomance" racket som er mer tilpasset erfarne spillere, som ønsker å forbedre seg. Dette kan og være en god investering om du skal konkurrere. 


Tennisballer: 

Det er ikke så lett å se forskjell på tennisballer, så spør gjerne de i butikken. Vi anbefaler å gå for noen baller som varer lenge og tåler og bli spilt en del med i første omgang. 


Bonus tips- tennissko:

Tennissko er ikke noe som er nødvendig å ha for å spille tennis, men vi vil likevel sterkt anbefale det. Grunnen til dette er fordi de har en annen oppbygning enn vanlige løpe og treningssko. I tennis er det viktig å kunne bevege seg raskt til sidene. Vanlige løpesko og treningssko har som oftest støtte som fokuserer på å komme seg rett frem, mens tennissko har støtte på sidene slik at du lettere unngår å vrikke ankelen din når du beveger deg til siden. 


2: Finn en partner

Å spille tennis som nybegynner kan være ganske kjedelig og lite motiverende. I tillegg til at det ikke funker så bra med mindre du har bane og utstyr til det. Så finn deg en partner som gjerne er på samme nivå som deg og begynn å spill! Her er noen forslag til hva slags øvelser dere kan gjøre:


  • Start med å slå ballen fram og tilbake innenfor banen og bli kjent med deg selv på banen. Dette er den enkleste måten og å få følelsen av ballen og spillet. 
  • Sett dere et mål om å klare for eksempel 10 pasninger fram og tilbake. Klarer dere dette kan dere øke antallet og fortsette slik. Tennis er som oftest morsomst når man klarer å ha en flyt i pasningene. 
  • Når du og partneren din har klart å få til en flyt der pasningene går kontinuerlig, kan dere prøve å spille med poeng. Et enkelt tips er å spille til 10 poeng, der du må vinne med 2 poeng. Gjør det enkelt og serve 2 ganger hver, også bytt. 


3: Bli bedre ved å ta tennistimer og spille konkurranser

Har du funnet ut at tennis er noe du vil ta til det neste nivået? Da kan det være lurt å begynne å ta timer. Tennis er en sport hvor det krever god teknikk og hard jobbing for å bli bedre. Du kan høre med de som driver banen du spiller på, eller oppsøke en klubb eller enkeltpersoner som kan veilede deg. Etter noen tennistimer kan du prøve deg på konkurranser. Det ligger ekstremt mye læring i å spille konkurranser og turneringer, selv om det kan være litt skummelt i begynnelsen. 


Lykke til!
Tilbake
Eksperttips
 
Løp

5 tips til utendørs intervalltrening

 
Løp
8 nyttige tips for deg som vil begynne å løpe
 
Studio
Styrketrening du kan gjøre hjemme
 
Løp
Styrketrening for løpere
 
Løp
Intervaller! Tips fra en løpetrener