Maxim
Ballsport

Maxim

Slik trener sandvolleyjentene


Sandvolleyballspillere er kjent for å være spreke. Landslagsspillerne Vilde, Ingrid og Tarina gir deg hemmeligheten bak treningen.


Landslagsspillerne Vilde Solvoll, Ingrid Lunde og Tarina Gilen trener for å bli best mulig på sandvolleyballbanen. En god bivirkning er at jentene får en sunn og flott kropp.


Spensttrening

For det første må du være veldig allsidig, du må hoppe høyt i sanda, og bevege deg kjapt over lengre tid, det skal kjennes på kroppen, ifølge landslagsspiller Solvoll.


Jentene har mye fokus på bein og spensttrening. I starten av sesongen blir det mye rehabilitering med slyngetrening, i tillegg til styrke. Mens de mot slutten jobber mer eksplosivt.


Styrkeøvelser

Sandvolleyballspillere trener som regel også de store muskelgruppene som sete og lårmuskulaturen.


Mange av bevegelsene i sandvolleyball foregår i ytterposisjoner hvor stabilitet og kjernemuskulatur er viktig. Jentene mener det er sanda som hjelper dem med å forme kroppen.


Jentene trener flere timer i sanda, og det er tyngre enn å løpe opp en bakke. Når de ikke trener i sanden, tar de seg som regel en tung styrkeøkt. Styrketreningen gjør de for å være mest mulig forberedt på hard trening og gjentatte øvelser i sanden, samt for å forebygge skader.


Vilde Solvoll sier det har gått mest i knebøy, utfall og masse rehabiliteringslignende øvelser. Hun trener også mye mage, skuldre, rygg og redcore for å forebygge skader og for å tåle støt.


Jentenes favorittøvelser er knebøy, frivenning, trening av skuldre, benpress, utfall, mage, rygg og push ups.

Tilbake
Eksperttips
 
Løp

5 tips til utendørs intervalltrening

 
Løp
8 nyttige tips for deg som vil begynne å løpe
 
Studio
Styrketrening du kan gjøre hjemme
 
Løp
Styrketrening for løpere
 
Løp
Intervaller! Tips fra en løpetrener