Mye snø: På Norefjell er det full vinter. Kun to timers kjøring fra Oslo.
Friluft

Mye snø: På Norefjell er det full vinter. Kun to timers kjøring fra Oslo.

Tips til en morsom og billig ferie

Det trenger ikke være dyrt å reise på vinterferie. Utnytter du mulighetene kan du få en billig og kjempefin ferie.Tilbring den kalde, fine tiden ute. Og del den med barna. Her er fem tips til ferien:


1. Overlevelsestur i skogen

Vinterskogen er taus, spennende, nesten magisk og helt gratis. Bygg opp barnas forventninger i god tid før avreise og gi dem tid til å glede seg.


Vinterferien er en gyllen mulighet til å gjøre noe dere vanligvis ikke gjør. Selve planleggingen og pakkingen av utstyret er med på å bygge opp spenningen, og gleden med å dra på tur. Planlegg en tur med telt, soveposer, pølser, sjokolade og masse varme klær.

 

Tenn bål i vintermørket, pakk dere inn i varme klær og fortell historier fra egen barndom, eller fantasien. Da koser barna seg maks. Tilbringer du kvalitetstid i naturen med barna, vil de gode minnene sitte lenge og forhåpentligvis føre til økt friluftsinteresse.

 

2. Arranger hoppkonkurranse

Du trenger ikke ha hytte på fjellet for å stå og hoppe på ski. Snøen er en kort biltur unna, nesten uansett hvor i Norge du bor. Lokker du barna med en hoppkonkurranse, gir du dem en konkret og morsom aktivitet de kan glede seg til.


Bruk langrennsski, slalåmski, snowboard eller akebrett i en liten bakke. Det viktigste er ikke hvilke ski eller hva slags brett du har, men at det kan hoppes på. Og hvis du selv kan delta, så delta. Med voksne mageplask i unnarennet blir det garantert gøy for barna. Bruk kvister til å marker lengden på hoppene og server varm eller kald drikke i pausen, og sørg for at barna holder seg tørre og varme. Garantert gode opplevelser.


3. Hockey-kamp i nabolaget

Ishockey er en morsom og samlende lagsport som egner seg perfekt for norske vintre. Kanskje spesielt i snøfattige tider som nå. Den milde vinteren har ødelagt mange naturisflater, men det finnes både kunstisflater og frosne vann som er trygge å gå på.


Samle en gruppe naboer og venner og arranger kamp eller cup på den lokale dammen, eller islagte løkka. Høy temperatur er en del av hockeysporten og det er lov å lage mye lyd for små og store spillere. Del inn i jevne lag og gi alle en god opplevelse.


Det kan bli nødvendig å minne noen voksne på at det ikke alltid handler om å vinne. Og husk å bruke hjelm!

4. Lokale idrettsdager

Det kommer til å bli mye sport på tv i løpet av vinterferien. La idretten inspirere barna til å arrangere egne konkurranser. Gjør konkurransene til noe «stort» og innled dagen, eller dagene, med en åpningsseremoni med flagg og musikk og avslutt med medaljeseremoni.


La barna være med å bestemme hvilke øvelser som skal gjennomføres og ikke begrens deres fantasi. Lengdeløp på skøyter, aking, skisnøballkasting eller løpedart (som erstatning for skiskyting), bob og hopp med tomflasker og skifigurer, skyt på blink med fotball eller håndball.


Selv om snømangelen ødelegger litt, er mulighetene mange.

 

5. Dagsturer i langrennssporet eller i alpinløypa

Vinteren har ikke vært god med oss i år og snømangelen øker savnet etter gode skiopplevelser. Mange steder ligger likevel snøen, og har dere utstyr, er det mulig å stå både bortover og nedover i vinterferien.

 

Synes du heiskortene blir for dyre, bør du sjekke alternative, mindre bakker. Prisene kan variere. Barna trenger ikke en stor bakke og man trenger ikke skiheis for å ha det gøy. Noen barn synes det også er lettere å lære seg å stå på ski, eller prøve nye ting, hvis man ikke er i et stort alpinanlegg sammen med mange andre som er flinkere enn dem selv. Lav terskel gjør inngangen til skiverdenen lettere. Både for liten og stor. God vinterferie!

Tilbake
Eksperttips
 
Løp

5 tips til utendørs intervalltrening

 
Løp
8 nyttige tips for deg som vil begynne å løpe
 
Studio
Styrketrening du kan gjøre hjemme
 
Løp
Styrketrening for løpere
 
Løp
Intervaller! Tips fra en løpetrener